2020-07-16 07:51:41• hírek • Agerpres

Turcan: A kormány elküldte a parlamentnek a szükségállapot idején foganatosított intézkedésekről szóló jelentését

foto: gov.ro
foto: gov.ro

A kormány elküldte a parlamentnek a szükségállapot idején, március 16-a és május 15-e közötti időszakban foganatosított intézkedésekről szóló jelentését - jelentette ki Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes.

'Egy átfogó, több mint 230 oldalas jelentésről van szó, amely tükrözi a kormánynak az egészségügyi és gazdasági válság hatásainak korlátozására tett erőfeszítéseit' - mondta Turcan a kormány szerdai rendkívüli ülésének végén.

Hozzátette, hogy az előző kormányokkal ellentétben az Orban-kabinet mindig eleget tett a parlament kérésének, ha arról volt szó, hogy a kabinet tagjainak meg kellett jelenni a szakbizottságok meghallgatásain, vagy a plénum vitáin, illetve minden alkalommal pontos információkkal szolgált a testület kérdéseire, és a most elküldött jelentés is mindenekelőtt ezt a tiszteletet tükrözi a parlament intézményével szemben.

A szükségállapot idején a kormánynak volt néhány prioritása, és az első ezek között 'az emberek egészségének megőrzése volt', nyomatékosította még Turcan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: